A fost depus un nou proiect in cadrul Programului "Schema de granturi mici -LOCAL " a FRDS, Proiectul se intituleaza "Plan de actiune pentru romii din Comuna Racasdia" si are o valoare totala de 251870 lei.

  Proiectul isi propune imbunatatirea situatiei romilor prin infiintarea unui centru educational , in care vor fi organizate cursuri de invatare a limbii engleze, de folosire a calculatorului, de dobandire practica a cunostiintelor si a abilitatilor de cantat la diverse instrumente muzicale , precum si organizarea de campanii de informare privind necesitatea definitivarii educatiei scolare si educatie sanitara.

Un alt proiect a fost depus in cadrul " Programului prioritar national pentru reabiltarea  si modernizarea asezamintelor culturale din mediul rural" si se afla pe lista cererilor selectate pentru finantare de catre guvernul Romaniei. Proiectul ce presupune reabilitarea si dotarea caminului cultural din Vraniut urmeaza sa se construiasca prin Compania Nationala  Investitiilor daca se vor gasi surse de finantare , probabil in acest an.