Dintre personalitatile locale amintim pe : Emilian Nocvacoviciu, Petru Ciurea- decedate si Costel Simedrea si Constantin Falca -in viata.

Emilian Novacoviciu - nascut in anul  1862, in localitatea Garbovat, decedat la  4 ian 1936 la Rcasadia. Invatator , scriitor, om de cultura, autor a numeroase carti , dintre care amintim : Colectiunea Folcloristica Romana,Din Comoara Banatului, Folclor Banatean, Sarabatori babesti, Jocuri copilaresti, Cuvinte banatene, Monografia comunei Racasdia, Rcaasdia in ala II- lea Razboi Mondial,Amintiri din Viata, Genealogia familiei Novacoviciu,Suferinte, Desbinarea confesionala, O lamurire.

Petru Ciurea- nascut la 12.04.1926 la Racasdia, decedat la 08.02.2013, la Deta. Profesor, scriitor, autor a 7 carti dactilografiate ,in 24 volume si a 8 carti tiparite, in 30 volume.Fost profesor la Anina , apoi la Deta, unde un timp a fost si directorul liceului din localitate.Cetatean de onoare al orasului Deta si al comunei Racasdia, medaliat ci ordinul muncii clasa III-a.

Costel Simedrea- nascut la 07.12.1956 , la Racasdia. de profesie operator chimist, poet ,autor a 6 volume de versuri, incepand din anul 2007 : Mucegaiuri rare, Tristetea substantivelor comune, In cautarea timpului pierdut, Alba- neagra, Cararea de cenusa, Strada mare . Urmeaza lansarea noului volum in anul acesta (2013) -Frunze de lut.

Constantin Falca-Profesor univ. doctor la facultatea de Medicina Veterinara din Timisoara,scriitor , autor a 23 carti cu caracter profesional si a 203 lucrari  stiintifice. Coautor la cartile "Medici veterinari slujitori ai muzelor", vol I-IV  si Caraseni de neuitat , vol I-XX. Urmeaza lansarea vol XXI in acest an.Omul anului in 2004 , conferit de Institutul Biografic American, cetaean de onoare al comunei Racasdia